Dojmy z výstavy Príroda a krajina

25.05.2010

              Na zámku v Topoľčiankach  30.4. 2010 otvorili medzinárodnú výstavu Príroda a krajina, ktorej organizátormi boli Fotoklub FoTOP Topoľčianky, obec Topoľčianky, Krajské osvetové stredisko v Nitre a Hotel Zámok Topoľčianky.  Organizátori nainštalovali takmer 150 fotografíi v historických priestoroch zámku. Takéto množsto svedčí o bohatosti a hutnosti celej výstavy. Mali sme možnosť vidieť nezabudnuteľné diela zosnulého Ing. Miroslava Zumríka, českých hostí z Litoměříc Petr Hermann a Karel Pech, fotografie členov SKFP a fotografie samotných organizátorov z klubu FoTOP v Topolčiankach. Mne sa bohužiaľ nepodarilo prísť na vernisáž a skoro som dokonca nestihol  prísť sa pozrieť na samotnú výstavu.

              Pre mňa osobne bola táto výstava výnimočná nie len svojim rozsahom a obsahom, ale aj tým, že to bola vôbec moja prvá  fotovýstava, kde som mal možnosť vystavovať. Ako člen SKFP som zaslal 3 moje fotografie odbornej porote. Vybraná bola modlivka pri západe slnka, ktorú možete vidiet nižšie. 

 

             Výstavu hodnotím ako velmi peknú, hodnotnú a dobre zoorganizovanú. Jediné, čo ma mrzí je krátkosť času výstavy, ktorý trval len jeden týždeň. Pre tak veľké a organizačne náročné podujatie by sa hodil aspoň jeden mesiac. Ale aj tak výstava poslúžila svojmu cielu. Ďakujem organizátorom a nášmu klubu za túto možnosť.

          A takto sme oslavovali na záver v miestnej reštaurácii (po mojej pravej ruke je moja 14-mesačná dcéra Tereza).

 

Autor: Matej Žiak

Komentáre (1)
Späť na články