Ukončenie výstavy a žrebovanie výhercu

25.01.2011

    Ten čas veľmi rýchlo uteká. Len pred nedávnom si pamätám tú príjemnú atmosféru na vernisáži k mojej prvej autorskej výstave a dnes sú to takmer dva týždne, čo som bol zvesiť  fotografie, ktoré viac ako dva mesiace zdobili v Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici a potešovali ľudí, ktorí sa prišli pozrieť.


    Na výstavu sa prišlo pozrieť počas jej vystavenia 273 účastníkov. Podľa povzbudivých slov vedúcej prírodovedného oddelenia pani inžinierky Lesanky Blažencovej to bola jedna z najkrajších výstav v múzeu v minulom (2010) roku. Návštevníci mali možnosť od 21. 10. 2010 do 5. 1. 2011 vidieť 40 fotografií  detailov prírody v rozmeroch 60 x 40 cm podľa ročných období.


    Počas výstavy prebiehala anketa o najkrajšiu fotografiu, do ktorej sa mohli návštevníci zapojiť a tým automaticky boli zaradení do žrebovania o fotografiu, ktorá sa im najviac páčila. Do ankety sa zapojilo 70 respondentov. Z vašich hlasovacích lístkov som urobil rebríček troch najkrajších fotografií, ktoré si v digitálnej zmenšenej podobe môžete pozrieť nižšie.


Západ slnka v detaile -1. miesto v ankete

Orosená staroba - 2. miesto v ankete

Lovec na sklonku dňa -  3. miesto v ankete


    Väčšina z tých, ktorí sa zapojili do súťaže je určite zvedavá, kto to vlastne vyhral. Žrebovanie prebiehalo za účasti pracovníkov múzea a samotný výherný lístok vyžrebovala moja malá dcéra Terezka.



  A majiteľom obrazu sa stala slečna Erika Myslivcová, ktorej najviac utkvel v pamäti obraz Potenciál života.



Potenciál života - výherná fotografia


   Pre Vás, na ktorých šťastie neusmialo mám povzbudzujúcu dobrú správu. Výstavu bude opäť možné navštíviť aj v tomto roku, a to v dňoch 22. 8. - 11. 9. 2011 v Sobášnom paláci v Bytči v priestoroch Považského múzea. No a tým, ktorí by ste chceli vidieť nové fotografie, dávam do pozornosti moju novú výstavu Orchidey Slovenska v dňoch 13. 7. - 31. 8. 2011 už v známych priestoroch Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici. Teším sa na vašu návštevu.



   Na záver ešte zopár fotografií z vernisáže. Bolo to veľmi krásne a príjemné podujatie v kruhu mojej najbližšej rodiny a priateľov. Ďakujem Vám za váš čas, priazeň i pomoc pri vytvorení tejto atmosféry a celého podujatia vôbec. Som rád, že ste tam boli, všetci...
















     Za fotografie z výstavy ďakujem Ondrejovi Žiakovi, Andrejke Žiakovej, Katke Štefanovej a Csabovi Tóthovi!



Autor: Matej Žiak

Komentáre (3)
Späť na články