Ukončenie výstavy 4 ročné obdobia v detailoch a zlosovanie výhercu

25.10.2011

         Pred vyše mesiacom sme ukončili populárnu a veľmi úspešnú putovnú autorskú výstavu Štyri ročné obdobia v detailoch slovenskej prírody. Výstavu bolo možné navštíviť v Sobášnom paláci v Bytči od 22. 08. 2011 do 11. 09. 2011, no vďaka organizátorovi a veľkému záujmu bola výstava ešte o týždeň predĺžená. Návštevníci mali možnosť vidieť 40 fotografií detailov prírody v rozmeroch 60 x 40 cm podľa ročných období v renesančných priestoroch paláca. Podľa slov kurátora, pána Miloša Majtána, výstavu navštívilo viac ako 1000 návštevníkov.

     V prvom rade sa chcem poďakovať vám, milí návštevníci, za vašu hojnú účasť a prejavený záujem. Pre mňa je veľkou radosťou a zadosťučinením, keď vidím, že sa vám fotografie páčia.

     Počas výstavy už klasicky prebiehala anketa o najkrajšiu fotografiu, do ktorej sa mohli návštevníci zapojiť a tým automaticky boli zaradení do žrebovania o fotografiu, ktorá sa im najviac páčila. Do ankety sa vás zapojilo veľké množstvo, až 167 respondentov. Dalo mi to poriadnu námahu a veľa času, kým som to celé pretriedil. Z vašich hlasovacích lístkov som urobil rebríček troch najkrajších fotografií, ktoré si v digitálnej zmenšenej podobe môžete pozrieť nižšie. Zaujímavé na rebríčku je, že je veľmi podobný tomu predchádzajúcemu z výstavy z Banskej Bystrice, ktorá bola pred rokom. Do prvej trojky sa opäť dostali fotografie Západ slnka v detaile a Lovec na sklonku dňa. Aspoň to odzrkadľuje rovnaké vnímanie krásy v dvoch rozdielnych regiónoch.:)

Prvé miesto: Lovec na sklonku dňa.

Druhé miesto: Západ slnka v detaile.

Tretie miesto: Náhrdelník z perál

a

Druhé tretie miesto: Bratstvo

 

     Tí z vás, ktorí sa zapojili do súťaže, sú určite zvedaví, kto to vlastne vyhral. Žrebovanie prebiehalo za účasti pána kurátora múzea a samotný výherný lístok vyžreboval pracovník múzea zoológ RNDr. Ladislav Hlôška Phd.

        No a šťastným výhercom ankety sa stala slečna Michaela Frolová z Veľkého Rovného, ktorá sa už teší doma z výhernej fotografie.

Výherná fotografia, ktorú vyhrala slečna Michaela Frolová

 

           Na záver chcem informovať prípadných záujemcov, že všetky vystavované fotografie sa dajú zakúpiť a môžu vám tak spríjemniť vaše interiér. Cena jednej fotografie je za symbolických 35 EUR. V prípade záujmu ma neváhajte kontaktovať.

            Fotografie rád zadarmo ponúknem vystavovať rôznym organizáciám či iným verejným inštitúciám.

 

Zopár ilustračných fotografií z výstavnej miestnosti:

 

 

 

Autor: Matej Žiak

              

Komentáre (0)
Späť na články